m

m

Sivut

9/15/2017

Vaeltamassa Rukalla

kuusamo-1016809-2 kuusamo-1016839-2

Tämän kuun ensimmäinen päivä minulla alkoi kuukauden mittainen loma, kesätyöni loppuivat ja kouluni starttaa vasta lokakuussa. Lähdettiin pari viikkoa sitten sunnuntaina, ajamaan poikaystäväni kanssa kohti Rukaa. Ensimmäisen yön vietimme mökillä, hänen perheensä kanssa. Iltaan kuului, grillikodassa istuskelua, hyvää ruokaa ja saunomista. Oli täydellistä nauttia vain siitä rauhallisuudesta, kiireettömyydestä ja kauniista maisemista.


kuusamo-1016821

Maanantaina vuokrattiin frisbeegolf välineet, ja lähdettiin kipuamaan tunturia myöten pelailemaan. Olen aikaisemminkin pelannut kyseistä lajia, mutta nyt maasto teki pelistä mielenkiintoisempaa ja haastavampaa. Meni kyllä urheilusuorituksesta, kun eksyimme hieman reitiltä ja kävimme tunturin huipulla asti! Illalla kävimme kylpylässä pulikoimassa, kuusamon tropiikissa. Olimme varanneet hotellin Rukan keskustasta. Oli hyvä ajankohta lähteä reissuun, vain rauhoittumaan ja ulkoilemaan. Rukan koko pienessä kylässä ei ihmisiä näkynyt paljoa ollenkaan. Kaikki kaupat/ruokapaikat eivät tosin olleet auki, mutta kaikki tarvittava meille löytyi. Kävimme syömässä illallallista hotellimme ravintolassa, maistoin elämäni ensimäistä kertaa etanoita alkupalana. Etanat eivät olleet kyllä minun juttuni, mutta ehkä täytyy vielä maistaa uudelleen joskus. Ruuaksi otin pastaa, pasta oli hyvää ja sain mahan täyteen.

kuusamo-1016896 kuusamo-1016937
kuusamo-1016940 kuusamo-1016921-3

Tiistaina aamulla aloimme valmistautumaan vaellukseen, täytettiin mahat ihanalla hotellin aamupalalla ja haettiin vaelluseväät kaupasta. Lähdettiin aamupäivällä kohti pientä karhunkierrosta. Kävimme siis vaeltamassa 12km ja aikaa matkaan meni tasan neljä tuntia! Maasto oli vaihtelevaa; oli portaita, riippusiltoja, nousua ja laskua. Maisemat oli todella kauniita, korkeita tuntureita, metsää ja koskia. Matka ei tuntunut yhtään pitkältä, olisi voinut mennä vielä pidempäänkin. Matkalla pysähdyttiin kahvittelemaan tunturin reunalle, niin kauniille paikalle. Lisäksi pidettiin ruokatauko, nuotiolla paistettiin makkaraa ja naposteltiin pähkinöitä. Oli kyllä hieno kokemus, ensikerralla sitten täytyy käydä pidempi vaellus! Illalla sitten rentouduttiin, kävimme syömässä ravintolassa ja kävelemässä rukan kylällä, siellä oli jotenkin paljon valoisampaa kuin Oulussa ja niin sievä auringonlasku aina iltaisin!

Keskiviikkona lähdettiin aamupäivällä jo ajamaan takaisin kotiin. Reissu oli kokonaisuudessaan tosi onnistunut ja mahtava aloitus lomalleni. Säät suosi meitä, aurinko paistoi joka päivä kirkkaalta taivaalta, ja pieni sopiva tuulen vire kävi välillä! Olen Rukalla käynyt aikaisemmin vain pienenä, joten paikkaa en muistanut entuudestaan ollenkaan. Haluisin myös käydä tuolla talvella uudestaa, nähdä millaista siellä on talvisin.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti