m

m

Sivut

12/15/2017

Mariannejuustokakku


Viime viikonloppuna pidimme tuparit kavereille, leivoin sinne Mariannejuustokakkua. Kakku meni kokonaan illan aikana (olisi varmaan mennyt toinenkin). Sain tästä paljon kehuja illan aikana, joten päätin tulla jakamaan reseptin myös teille. Reseptissä on tosi paljon Marianne keksejä, rouhetta yms. Pelkäsin, että tästä tulisi liian makea, mutta ei ollenkaan vaan juuri täydellisen makuinen! Tätä täytyy itsekin leipoa toistekkin, vaikka yleensä yritän kyllä vaihdella ja kokeilla aina uutta.


resepti1

AINEKSET

pohja;
- 1 pkt (345g) Marianne keksejä
- 75g voita


Täyte:
- 6 liivatelehteä
- 2rkl maitoa
- 2prk (2dl) vispikermaa
- 1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1pkt (200g) turkkilaista jogurttia
- 1 ps Marianne crush- rouhetta
- 1/2dl sokeria


Koristelu;
- 1/2 pkt (345g) Marianne keksejä
(Myös Marianne rakeita voi lisätä)


resepti2


VALMISTUS

Pohja;
- Murskaa keksit (itse painoin käsillä pussin läpi) tai halutessasi monitoimikoneella.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Laita vuokaan pohjalle leivinpaperi. (minulla oli 24cm vuoka).
- Painele seos vuoan pohjalle.
- Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Täyte;
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita keskenään; tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
- Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet.
- Jäähdytä hetki
- Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
- Sekoita lopuksi kermavaahto.
- Kaada seos vuokaan ja tasoita.
- Siirrä jääkaappiin. Itse pidin yön yli, mutta noin 4h riittää myös kakun hyytymiseen.

Koristelu;
- Irrota vuan reunat kakusta varovasti.
- Halkaise noin puoli pakettia tai hieman enemmän Marianne keksejä.
- Asettele kakun päälle.
(Suosittelen asettelemaan keksit poikittain keskeltä lähtien leikkaamisen helpottamiseksi)
- Halutessasi voit myös lisätä Marianne-rakeita tai karkkeja.
(Itse jätin pois koska leikkaaminen oli muutenkin hieman hankalaa)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti