- n.200-300g gnocchi pastaa
- 1pkt pekonia
- 1 punasipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan, itse laitoin vain yhden)
- 100-200g lehtikaalia
- parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2/5 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa/ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistus;
1. Keitä pasta kypsäksi ja valuta pasta.
2. Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna.
4. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voi myös ostaa valmista raastetta, kuten minä.
5. Ruskista pekoni, siirrä se valumaan talouspaperin päälle.
6. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia oliiviöljyssä. (Kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee, n.3min)
7. Sekoita pasta, pekoni, lehtikaali ja sipulit voidellussa uunivuoassa.
8. Sekoita maito, kerma, munat, suola ja pippuri. Kaada vuokaan ainesten päälle.
9. Lisää ainesten päälle parmesaani raastetta reilusti!
10. Paista pastavuokaa 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
11. Nauti!
Oman maun mukaan voi muutella ainesten määriä, mulle tuli hieman liikaa pastaa pekoniin nähden, joten ensikerralla ajattelin kokeilla lisäämällä esim. kinkkua tai ilmakuivattua kinkkua sekaan! Säästän myös aina parmesaaniraastetta, jotta voin ripotella sitä vielä erikseen annoksen päälle!



Ei kommentteja :
Lähetä kommentti