m

m

Sivut

10/08/2017

Carbonara-pastavuoka

Kuten aikaisemminkin mainitsin, niin olen nyt kokeillut monia erilaisia reseptejä keittiössä. Yksi nousi niistä ylitse muiden, tämä oli jotain niin hyvää, että olisin voinut syödä koko vuoan kerralla. Olen jotenkin innostunut ruuanlaitosta ja sen harjoittelemisesta, olen nimittäin ollut aina hieman tunari keittiössä. Nykyään on alkanut sujumaan ja keittiö ei ole enää minun jäljiltäni kaaoksen vallassa, joten kehitystä on huomattavissa! Ennen myös poltin jokaisen kastikkeen pohjaan tai koostumus oli kerta toisensa jälkeen omituisempaa, nykyään olen jo oppinut tekemään muutamia eri kastikkeitakin. Niinhän se on että tekemällä oppii ja jostain on lähdettävä! Nyt kuitenkin tähän suussa sulavaan reseptiin;

IMG_7256-2IMG_7260

Ainekset (pieni vuoka);
- n.200-300g gnocchi pastaa
- 1pkt pekonia
- 1 punasipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan, itse laitoin vain yhden)
- 100-200g lehtikaalia 
- parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2/5 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa/ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria

IMG_7269

Valmistus;
1. Keitä pasta kypsäksi ja valuta pasta.
2. Hienonna pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna.
4. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voi myös ostaa valmista raastetta, kuten minä.
5. Ruskista pekoni, siirrä se valumaan talouspaperin päälle.
6. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia oliiviöljyssä. (Kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee, n.3min)
7. Sekoita pasta, pekoni, lehtikaali ja sipulit voidellussa uunivuoassa.
8. Sekoita maito, kerma, munat, suola ja pippuri. Kaada vuokaan ainesten päälle.
9. Lisää ainesten päälle parmesaani raastetta reilusti!
10. Paista pastavuokaa 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
11. Nauti!

Oman maun mukaan voi muutella ainesten määriä, mulle tuli hieman liikaa pastaa pekoniin nähden, joten ensikerralla ajattelin kokeilla lisäämällä esim. kinkkua tai ilmakuivattua kinkkua sekaan! Säästän myös aina parmesaaniraastetta, jotta voin ripotella sitä vielä erikseen annoksen päälle! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti