m

m

Sivut

10/11/2017

Maailman paras mustikkapiirakka

Tänään aloitin vapaapäiväni leipomalla mustikkapiirakkaa, kuten aikaisemmassa kirjoituksessa taisin mainita tästä! Mustikkapiirakkaan reseptejä on varmaan kymmeniä erilaisia. Olen löytänyt hyvän reseptin, jota hieman soveltamalla sain omaan makuuni täydellisen mustikkapiirakan. Yritin tehdä ohjeesta mahdollisimman yksinkertaisen, jotta sitä olisi mahdollisimman helppo ja näppärä lukea, itselläni ainakin tällä ohjeella syntyy piirakka käden käänteessä!


IMG_7405


Pohja;
- 100g voita
- 1dl sokeria  
(Pehmennä ja vaahdota)
- 1 kananmuna
( Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista)
- 2,5dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- ripaus vaniliinisokeria
(Sekoita kaikki keskenään ja kääntele kädellä vaahdon sekaan)
(Painele taikina voideltuun vuokaan)
(Nuole sormet ja rapaa kulhosta taikina ja nauti)
(Muista pestä kädet, jos toteutit edellisen!)


IMG_7430-3


Täyte;
- 2dl mustikoita
(Levitä tasaiseseti pohjan päälle, säästä hieman loppuun)
- 200g kermaviiliä
- 0,75dl sokeria
- 1tl vaniliinisokeria
- 1 kananmuna
(Sekoita kaikki keskenään)
(Kaada pohjan ja mustikoiden päälle)
(Ripottele mustikoita päälle)

Paista 200 asteessa, noin 30min.
Syö koko piirakka!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti