m

m

Sivut

1/21/2018

Tavoitteena liian täydellisyys

Uskon/toivon etten ole ainoa joka kamppailee välillä tälläisten ajatuksien kanssa. Välillä tuntuu ahdistavalta, kun tuntuu ettei mikään näytä hyvältä/sovi. Oli kysymys sitten sisustuksesta, ulkonäöstä tai mistä vaan. Minulla tämä esiintyy minulla kodin sisustuksen kanssa, yritän jatkuvasti muuttaa tavaroiden paikkoja, kyllästyn nopeasti ja kaipaan vaihtelua. Välillä taas tuntuu ettei mikään näytä missään hyvältä, miksi? Pari viikkoa sitten saatoin löytää omasta mielestäni täydellisen ratkaisun jonkun tietyn hyllyn koristeille, mutta yhtäkkiä se kyllätyttää. Minulla on jatkuvasti mielessäni uusia ideoita sisustukseen, välillä tuntuu ettei ikinä koti ole täysin "valmis". Mielessä on jatkuvasti ajatuksia, millaiselta meidän kodin tahtoisin näyttävän. Poikaystäväni on antanut minulle melko vapaat kädet, koska häntä ei niinkään sisustus kiinnosta (kunhan pleikkari löytyy olohuoneesta).

kotiiii

Ehkä pyrin liian täydellisyyteen, siis omaan silmääni täydellisyyteen. En tiedä mistä tarve kokoajan suorittaa jotain uutta tulee. Ehkä en ole löytänyt vielä täysin omaa tyyliäni tai toivoisin hieman erilaista twistiä entiseen. Kylpyhuoneessa on alusta asti vallinnut selkeä värimaailma, seinä on täydellisen harmahtavan sävyinen, johon on ollut helppo yhdistää ja olenkin päällisin puolin siihen todella tyytyväinen. Säilytys ratkaisuja pitää silti uusia kylpyhuoneessa. Huonekaluihimme olen täysin myös tyytyväinen, ehkä yhden hyllyn haluaisin tänne hommata. Kyse on siis koristeesineistä/ pienistä sisustuselementeistä, haluisin ehkä kerätä jotakin tiettyä väriä yksityiskohdiksi. Ehkä en osaa tarpeeksi luopua entisestä, saadakseni tilalle jotain uutta? Olen ennen ollut myöskin jonkinlainen hamstraaja, vanhasta luopuminen on tuottanut vaikeuksia. Nykyään olen käynyt kaappeja läpi tietyin väliajoin ja heittänyt paljon turhaa pois. Tässä asiassa olen jopa hieman ylpeä itsestäni, olen välillä melko ronskillakin kädellä heittänyt tavaraa pois.  Ehkä minussa silti asuu pieni "en raski tästä luopua vielä" tyyppi. Yritän myöskin kokoajan käyttää vanhoja purkkeja ja puteleita loppuun, koska kylpyhuoneessa on muutenkin todella vähän säilytystilaa, ihanne tilanne olisi että tilalle jäisi vain ja ainostaan tärkeät tuotteet. Tämä tuntuu todelliselta ikuisuus projektilta. Haluaisin että kaapit olisivat myös sisältä täysin järjestyksessä (mutta en tiedä onko se edes mahdollista näin naispuolisena henkilönä). 

koti22

Reissumme jälkeen ajattelin ottaa asiaksi kunnolla käydä kaappi kerrallaan läpi taas tavarat. Ehkä myydä hieman vanhaa pois ja hankkia jotain pientä uutta tilalle. Taidan myös laittaa kirpputoripöydän taas, koska olen sitä kautta saanut hyvin myytyä vanhoja vaatteitani ja tavaroitani. Uskon että vain pienillä muutoksilla ja vanhasta luopumisella, ehkä muutamilla pienillä uusilla hankinnoilla tämä ongelma olisi ratkaistu. Uskon että tämä kaikki johtuu siitä, että pyörittelen samoja vanhoja esineitä paikasta toiseen. Todellisuudessa olen vain niin kyllästynyt niihin, että ne eivät näytä enää hyviltä missään. Ne ovat olleet minulla niin pitkään, mutta en ole vain osannut luopua. Jotkut koristeet ovat pyörineet minulla mukana, jopa huoneestani vanhempieni luota asti. Sisustustyylini on muuttunut siitä ajasta, jolloin kaiken piti olla valkoista. Aijon ottaa asiakseni siis toteuttaa tämän sisustusprojektin. Ehkä poikkoilen välillä myös hieman eri sisustustyylien välillä ja en osaa ottaa vain yhtä suuntaa? Siksi tulee tehtyä hutiostoksia, jolloin tavara ei sovikkaan muihin. Olen aikaisemmin ostanut aina, yhden tavaran/koristeen yhteen paikkaan tai jonkun tilalle, enkä tajunnut miettiä kokonaisuutta täysin. Nyt aijon siis miettiä tarkkaan millaista haluamme ja miten toteutamme asian. Vinkkejä aijon etsiä sisustus kuvista ja miettiä tarkkaan hankintoja, sekä mihin ne sopisi.

Aluksi aloitan miettimällä mistä pidän kotonamme ja mistä en. Mitä haluan muuttaa ja millaisia sävyjä/koristeita haluan. Nykyään pidän valkoisesta ja mustasta pienissä määrin. Haluisin löytää meille sopivan sävyn/värin, jota toisimme pienillä yksityiskohdilla kotiimme (täytyisi vain selvittää vielä mikä se olisi). Sydämeni on vienyt ainakin viherkasvit, ne tuovat mielestäni ihanasti viihtyvyyttä. Minulla onkin jo kaksi kasvia mielessäni. Voisin itseasiassa alkaa kirjoittamaan enemmänkin ideoistani täällä, ehkä tehdä postauksen millaisia asioita haluan toteuttaa, kun olemme löytäneet hyvän suunnan ja selkeän vision. Tämä kirjoittaminen jotenkin selkeytti ajatuksiani ja sai minut ajattelemaan asiaa laajemmin, sen sijaan että harmittelisin kun yhdellä pöydällä koristeet eivät miellytä silmääni. Voisin alkaa siis pikkuhiljaa keräämään kuvia ideoistani ja värimaailmasta. Haluan myös poikaystäväni viihtyvän, joten täytyy keskustella hänen kanssaan yhdessä väreistä yms. Minulle on tärkeää että koti on meidän molempien näköinen.  Ennen uuden hankkimista kumminkin käyn jokaisen sisustusesineemme läpi, mietin sopiiko tämä? /olenko liian kyllästynyt tähän? / minne sijoitan tämän jos tämä jää?. Toivon että tämän avulla löydämme joko sopivan paikan tai heitämme pois. Jos tämä menee suunnitelmien mukaan, lopulta toivoisin hahmottavani hyvin minne tarvitsemme uusia juttuja, sitten olisi helpompi hankkia, kun tietää paikat valmiiksi mihin tarvitsee uudistusta.  Tärkeintä on kumminkin, että kodista saa meille viihtyisän ja silmää miellyttävän. Olen myöskin sitä mieltä, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa uutta, vanhasta voi saada todella mieluisan ja sievän, esimerkiksi maalaamalla tai soveltamalla eri tarkoitukseen! Pitäisi muistaa ettei voi tavoitella kaikessa täydellisyyttä, jokaiseen kotiin kuuluu jotain ylimääräistä, jolle ei lyödy täydellistä säilytys paikkaa. Ikinä ei voi eikä tarvitsekkaan olla kaikkien mieleen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti